tisdag 30 juni 2009

Lycka, det är när tiden stannar.

Att ta en promenad runt Östansjö här i Dalarna är verkligen "balsam för själen". Att sedan ta promenaden själv och "meditera" då stannar tiden.


Vi har verkligen härliga dagar här i Dalarna. Isac har haft sin kompis Nisse här några dagar men åker hem i morgon. Adam har sin kompis Hampus här som stannar tills nästa måndag.
I dag har Jörgen varit med alla grabbar på Leksands sommarland.
Jag och Joel har varit hemma på gården. Vi åkte ner till stranden efter 16 då det blev lite svalare. Nu e klockan snart halv tolv och det är fortfarande skönt ute, 17 grader.

Jag har idag också bokat resan till USA den 22 augusti. Ska bli så kul att komma dit igen. Har inte varit där på nio år! Träffa kompisar och släktingar och även fira min mammas 60 års dag. Åh, jag längtar.
Söka ledigt för barnen har vi inte gjort och vet inte om det kommer beviljas heller men vi åker ändå. Man lever bara en gång, och jag har definitvit inte tid att vänta eller planera en resa nästa sommar. Jag har ingen aning om nur jag kommer att må då. Jag måste åka medans jag är pigg och mår ok.

"Den som lyder alla regler missar allt det roliga"

"En vän är en person som ser igenom dig och fortfarande är nöjd med vad han ser"

måndag 29 juni 2009

Helg med Abba på Dalhalla.

I fredags kom Majsan (Joels resurs) med familj hit och hälsade på.
Vi grillade på kvällen när de kom och gick sedan ner och fiskade vid bron. Vädret kunde inte bli bättre.
Joel i Mattes knä och spelar bygelgitarr.

Två personer som betyder enormt mycket för Joel, mormor Anita och resurs Majsan.
(De betyder mycket för oss andra i familjen också!)

Ingen fiskelycka men det var en härlig kväll.

På lördagen var det stranden som gällde hela dagen och på kvällen fick alla barnen vara kvar på gården med mormor o morfar medans vi åkte till Dalhalla och förlusta oss. (det gick ingen nöd på barnen då de fick göra egna hembakade pizzor och smaska i sig)
Entren till Dalhalla.
Vi hade med oss sittunderlägg och en hel del picknick.

En bild på mig och Jörgen är inte så vanligt...

Showen "The Music of Abba" med "Arrivals". De gjorde det riktigt bra med scenkläder efter originalet och med riktigt Abbasound.

Sist kvar.

"Thank you for the music" och "Dancing Queen" som de spelade i slutet gjorde att jag fick gåshud och en liten klump i halsen. "Thank you for the music" är en favoritlåt och jag skulle önska att man spelade den på min begravning.

Är det inte konstigt att vi talar minst om det vi tänker mest på?
Tänker på döden flera gånger per dag men slår bort tankarna ganska fort. Vill inte tänka sådana jobbiga tankar nu när jag mår så bra som jag gör och det är sommar och sol och alla runt omkring mig är glada och lever livet.
Jag är faktisk också väldigt glad. Jag lever och njuter varje sekund.

Måste berätta om en incident som hände igår.
Vi satt på fiket i byn och hade det så mysigt. Alla var glada och ingen av oss tänker på att jag faktiskt är så sjuk som jag egentligen är. Mina närmsta behandlar mig precis som vanligt och det känns skönt. Men då... kommer en Furudalsbo fram till mig och börjar krama om mig och undrar hur jag mår och bla bla bla. Det är ingen jag känner och jag tänker definitivt inte älta min skjukdom med någon utomstående.
Med ett litet leende säger jag att, Jo tack jag mår ganska bra nu!
men egentligen skulle jag bara vilja be honom dra åt helvete rent ut. Jag tycker inte han hade någon rätt i att klampa rätt in i mitt privatliv. Jag hade det jättetrevligt där jag satt med våra kompisar och denna person förstörde stor del av min dag!

"Gå inte framför mig, jag kanske inte följer efter; gå inte bakom mig, jag kanske inte leder dig; gå vid sidan och var bara min vän"

torsdag 25 juni 2009

Sommaren är här på riktigt!!

Oj vilken sväng vädret tagit.
Midsommarhelgen hade vi täckjacka och gummistövlar, Joel hade till och med mössa på sig.
Det var i söndags jag skrev senast så nu kommer en resume av de senaste dagarna.

I måndags var vi i Mora hela dagen. Vi fixade pass till Adam och Isac då de går ut nu i september. (tänker boka en USA resa i augusti/september för att fira min mamma samtidigt som fyller 60 år)
Passade även på att storhandla när vi var där. Hille ringde och sa att hon var i Rättvik på väg mot Idre. Vilket sammanträffande! Vi bestämde att träffas på Mc Donalds i Mora och fika. Barnen fick springa av sig lite medans vi uppdaterade varandra om vad som hänt sedan vi sågs senast.

På tisdagen kom solen och värmen på riktigt. Jörgen, Joel och mina föräldrar åkte till Ljusdal över dagen till Jörgens föräldrars sommarställe.
Jag, Adam och Isac var kvar här i Dalarna. Så mysigt att bara vara med de stora grabbarna. Det var så lungt och inget bråk och tjafs.
Vi spelade spel...

.... åkte till återvinningen

....innan vi åkte till Furudal för att springa spåret. Adam körde sitt Fysprogram och jag och Isac gick 5 km. (Vi joggade lite ibland också)
På väg hem till gården stannade vi i Sessvik och badade...

På eftermiddagen pumpade vi upp gamla cyklarna och trampade iväg in till bageriet i Furudal och fikade. Mums! På vägen hem plockade grabbarna blommor till mormor. (Jag vet, kanske inte vad man tror om mina hockeykillar men det finns en mjuk sida också)

Tisdagen var verkligen en skön och avkopplande dag och jag kände att det var riktig kvalitetstid med Adam och Isac.

Rensning av ladan stod på programmet för onsdagen. Vi fyllde ett helt släp och körde till tippen och ytterligare ett släp till en loppis. Detta tog HELA dagen.
Adam och Isac flydde fältet och var på stranden med våra släktingar längre bort i byn.

Torsdag. Jag tvättade fönstrena i hela vårat hus. (bökigt med spröjs)Sedan tog jag hand om massa rabarber, det blev paj och kräm och några påsar färdighackat till frysen.

Jörgen körde röjsåg hela förmiddagen. (tror han kände sig ganska manlig)Min pappa var arbetsledare:)

Efter lunch stack vi till Svartvik och badade. Joel sov middag där och då passade jag på att läsa. Läser Agneta Sjödins "En kvinnas resa", så bra och så tänkvärd.
Som att man måste våga förändra:
"Om du alltid gör som du alltid gjort kommer du alltid att få det du alltid fått"

På kvällen fick Joel en 3års present i förskott av mormor o morfar. En bygelgitarr!!! Och Joel som älskar att spela gitarr. Perfekt för barn eller för de som har rörelsehinder på ett eller annat sätt. Fick tips om detta av en musiklärare i midsommarhelgen och vi beställde i måndags och den kom idag. Snabba bud.
Har aldrig sett något liknade förut men det är ett hett tips till alla er föräldrar som har ett handikappat barn som ändå vill hålla på med musik. Det går även att koppla förstärkare till den. (Kanske blir aktuellt när Joel är lite större.. inte ännu.)

Måste även lägga in en bild på Joels "slide" som vi har lagt ut på gräsmattan där det sluttar aningens. Nu kan han själv krya upp och kana ner. Han tycker dock att det är lite för kallt vatten i kanan...Även detta ett tips till de som har barn som kan krypa men inte gå.

Oj vad långt det här inlägget blir. Ska sluta nu men måste berätta att jag och Isac har joggat 3.5 km i spåret ikväll igen. Vi har nog joggat och gått 50/50 i alla fall. Helt slut efteråt men det var jättehärligt. Kan inte låta bli att tänka på hur jag förra våren sprang 7-8 km obehindrat och om jag tänker tillbaka till innan jag fick Joel då jag sprang både halvmaran och Lidingöloppet!! Att springa 2,1 mil nonstop kommer jag aldrig mer att kunna göra...J-la skitsjukdom!
Nä, känner inte för att tänka på skiten.
Nu ska jag gå ut på altanen och suga in lite härlig sommarnatts luft för en stund innan det är dags att hoppa till kojs. Ännu en härlig dag av liv har passerat.

söndag 21 juni 2009

Midsommardagen i Östanvik

Midsommardagen bjöd på bättre väder än aftonen.
Vi tog en promenad runt Östansjö, vilket var välbehövligt efter allt frossande i helgen. Solen sken men det var kalla vindar.

På kvällen var det midsommarfirande i Östanviksparken. Kul när hela byn lever upp kring traditionen. (händer ju inte så värst mycket här annars i byn)
Vi promenerade de 2 kilometerna, enkel väg.
Joel spanade på kossorna på vägen.

Vi träffade på släktingar och Marie och Gunde Svan var där som vanligt. (Marie kommer härifrån)
Dags för andra omgången av små grodor, grisar och kelgrisar. Moster Ingeborg och raketen var också på programmet.
De har så himla fina stänger i Dalarna mot vad vi har hemma i Stockholm.

Var tvungen att ta en bild ner över vattnet när vi kom hem. Snudd på spegelblankt.


Idag söndag har vi sovit länge. Joel sov till 10!!!
På eftermiddagen har vi varit i ishallen och grabbarna har åkt skridskor.

Måste avsluta detta inlägg med att infoga en bild på mig från festen på Säby. (hade ingen bild av mig själv utan detta har jag fått i efterhand av Åsa)
Fick mycket beröm för Gantklänningen jag lånat av Jenny.

fredag 19 juni 2009

Midsommarafton


Trevlig midsommar på er alla!

Tack för alla SMS jag fått idag. Har inte skickat några svar men önskar er en härlig dag härifrån bloggen istället.

Bilden ovan är tagen nu på kvällen när vi kom tillbaka från Midsommarstångsresningen vid Bruket i Furudal. Solen kom äntligen fram och visade sig till slut.

Det har regnat till och från hela dagen och varit en riktigt kylig svensk sommardag.
Adam spelade sin sista match i morse klockan 8, sedan var det avslutning på hockeyveckan. (Han snarkar högt i sin säng nu kan jag meddela, helt slut)

Vi försökte hålla på alla traditioner så gott det gick i alla fall men sillen och nubben blev inomhus. Ingen nubbe för mig dock ... men gärna sill och potatis och allt annat ätbart som bjöds på.
På kvällen var vi som sagt till Bruket och dansade kring stången. Träffade en tidigare kollega som numera driver den vackra Herrgården i Furudals Bruk, och även Anna en före detta aerobickollega. (Kul Anna att du hittade till min blogg direkt, och jättetack för att du tog dig ann Joel några danser)

En Janson fick avsluta kvällen och det var en riktig frestelse.

onsdag 17 juni 2009

Kommentarer är alltid kul

Nu är jag framme i Östanvik i Dalarna. Allt är upp packat och klart. Ganska enkelt när det bara är jag och Joel.
För att klargöra var alla familjemedlemmar är så är alltså Isac och Jörgen kvar i Stockholm men kommer upp på torsdag. Adam och Morfar åkte upp hit redan i fredags och Adam går nu på hockeyläger här. Fiskens elitvecka. (så han är inte kvarglömd hemma Gitt)
Mormor åkte med mig och Joel på tåget. (mormor= min mamma och inte MIN mormor alltså)
Joels första tågresa gick jättebra. Jag har en så fin och väluppfostrad son!
Här leker han med klossar:

Sedan stod han hos mig och kollade ut mycket genom fönstret. Det fanns ett perfekt handtag som han kunde stå och hålla i så att jag inte behövde hålla i honom.
Vi pratade och han berättade vad pappa lärt honom igår... utökning på alla domarregler som han redan kan.
Han kan redan tecken för Offside, Icing, Crosschecking och tripping. Nu har han lärt sig vad man säger vid matchstraff...
Han slår sig på huvudet och sträcker ut sin hand som hitler och säger: "Gå och duscha!" :):)

Sista 1,5 timmen satt han snällt och kollade på Teletubbis på DVD:


Nu till vad jag menar med min överskrift till detta inlägg.
Det är jättekul att få kommentarer från er läsare och det är inte alls tjatigt att ni skriver en liten hälsning flera gånger i veckan. Det är bara roligt för då vet jag att ni är inne och läser vad jag har för mig:)

Självklart får ni vara anonyma om ni vill det men ibland så får jag en känsla av att ni TROR att ert namn kommer med för att ni kanske lägger in det i inloggningen för att lämna kommentar och det ser ju inte jag alls vem det är. Som nu i kväll har någon önskat mig trevlig midsommar och skrivit under med "kramar", men jag har ingen aning om vem det är. (någon som vill träda fram?)

Sedan har "Tina" kommenterat. Och jag har två nära vänninor som heter Tina. Den ena Pettersson och den andra Lundgren. (någon som vill erkänna? ha ha)

Mycket roligt att folk som jag inte känner också kommenterar. Tyvärr har jag inte energi och ork att ge tillbaka. Jag behöver min energi som jag har till mig själv.

Nu e klockan halv ett på natten och himlen är alldeles orange borta vid horisonten. Svårt att gå och lägga sig när det fortfarande är så ljust.

tisdag 16 juni 2009

Nu går tåget till Dalarna.

Ikväll går tåget till Dalarna. Jag, mamma och Joel är det som åker. Isac och Jörgen kommer på torsdag.
Mycket som ska packas och fixas innan man kan lämna hemmet för en längre tid.
Som tur är har vi farmor och farfar som kommer vara husvakt medans vi är borta.
Så tjuvar göre sig icke besvär!

Har idag varit och lämnat in Överklagan angående bostadsanpassningen till kommunen, hämtat mediciner på apoteket samt ringt alla samtal som skulle göras.
Nu är det färdigpackat till mig och jag har tagit mig en paus ute på altanen med datorn i famnen.
Ska strax stänga ner för att packa med mig datorn. Sedan måste jag få ordning på Joels kläder som ska med. Antar att jag även måste packa Isacs saker nu innan jag åker, annars finns nog risken att han kommer sakna det ena och det andra.

Just det kamran får jag inte heller glömma... måste nog sluta nu.

Nästa rapport blir från Dalom.

lördag 13 juni 2009

Regnet det öser ner....

Har inte hunnit skriva på några dagar. Som jag tidigare sagt så är det fullt upp att vara sjukskriven. Sedan blir det självklart mycket mer också med Joel och allt kring honom.
Lite sammanfattning.

Torsdagen: Läkarbesök på fm på SÖS. Nytt sjukskrivningsintyg som gäller tom 30 september. Försöka sänka morfindosen per dag med 5 mg. Remiss skickas till Mösseberg (Rehabcenter för cancersjuka). Intyg utfärdas att jag behöver mitt badkar och att kommunen inte får ta bort det i och med bostadsanpassning för Joel. Ny röntgen i slutet av september. Ev öka på hormonbehandling från början av augusti medans jag vilar från cellgifter. (1 tablett om dagen)
Direkt efter SÖS åkte jag till Joels kurator på Nacka Sjukhus. Där hjälpte K mig att skriva en Överklagan på beslutet från kommunen angående bostadsanpassningen. Mycket fall och lagar har lästs igenom. Överklagan skickades sedan till RBUs jurist för en sista koll. Allt blir nu inskickat på måndag.
Snabbt hem efter kuratorn för att hämta Joel och Jörgen, dags för besök på banken.
Efter det var det faktiskt inte slut på dagen.... besiktning 17.30. Bilen gick igenom utan anmärkning.

Fredag:
Mamma och jag åkte till Nacka Forum och flanerade, shoppade lite samt fikade.

Idag Lördag:
Stått i spöregn i Haninge och kollat på Isac när han spelade Kamratcupen i fotboll. Han la 2 straffar och båda var välplacerade och gick i nät taket.
Har frusit hela dagen trots gummistövlar, mössa och vantar. Ett varmt bad nu på kvällen gjorde susen och lite lördagsgodis på det.. mmm Kinapuffar. (Jag vet, jag vet, ska inte äta godis, men livet är för kort)

Har fått lite bilder av Glenn och Petra med familj som var med på Waterworld på Cypern. Lägger in lite bilder därifrån. Kan behövas en dag som denna.

God Natt alla läsare!




onsdag 10 juni 2009

Skolavslutning

Som oftast nu för tiden så går skolavslutningen i regnets tecken. Ingen skillnad i år. Vaknade klockan 7 av att det smattrade mot sovrumsfönstret, vad glad man blir...
Jag åkte med Adam som slutade i Ekedalskolan för gott nu när han gick ut 6an. Näsat år är det högstadiet och Kvarnberget som gäller.
Här tackas lärarna Mats och Tomas av:

På kyrkbacken. (Adam långskånken i mitten)

Hela klassen:

Jörgen och Joel följde med Isac på hans första riktiga avslutning. Nu är han ingen ettagluttare längre!

Gemensam lunch med mormor, morfar och farfar blev det sedan på golfklubben.

Nu är det bara hoppa i myskläderna igen och gosa ner sig i soffan. Och regnet smattrar fortfarande mot fönstren.......

tisdag 9 juni 2009

Underbara Majsan.

Majsan är Joels resurs och är med på Ballongen på måndagar och tisdagar och övriga dagar är hon på Joels vanliga dagis.
Hon är lojal, trogen, underbar, villig att lära sig nya saker, bangar inte för något, alltid glad och Joel gillar henne i massor! (trots att hon är Djurgårdare..)

Idag var det avslutning på Ballongen på em, så på morgonen var det taxiÅsa som kom och hämtade Joel och Majsan som vanligt.
Joel passade på att överlämna en present till TaxiÅsa:

På avslutning följde jag, Jörgen, Isac, Morfar och Farfar med. Barnen hade lite sång och dansuppvisning. Så söta där de stod vid barren och körde "ruska sången" och Joel försökte sig på små hopp.
Här tillsammans med Majsan:

Majsans sommarpresent var två biljetter till "The music of ABBA" i Dalhalla i sommar, och jag och Jörgen tänkte också följa med.

Joels bästa kompis på Ballongen är Wille 3,5 år. (kortväxt)


Dags för Adam och Isacs skolavslutningar i mogrgon.

Illa, jag mår illa....

Har nog aldrig mått så dåligt efter en behandling.
Det var planerat operation och röntgen innan behandling. Det var meningen att de skulle operera in en medicininfart (piccline) för mina tre sista behandlingar, men nu har läkaren räknat igenom den totala dosen och då kommit fram till att jag bara ska ha två till.
En infart hade varit snällare mot mina få blodkärl som jag har kvar men nu slapp jag operation och även att gå till en vårdcentral en gång i veckan för att spola rent den, samt att jag kan bada i sommar!

Jag var klar vid 14 tiden när söta, snälla, rara Åsa kom och hämtade mig. Var tvungen att gå på toa innan vi skulle Åka. FIck rusa in då jag fick hulkningar.
Försökte dricka vatten då det är bra att få i sig mycket vätska så att man kissar ut överflödigt gift, men varje gång jag försöker dricka så vänder det sig i magen.
Vatten är det enda jag kan tänka mig dricka och just nu smakar vatten SÅ ILLA.

Att vomera (spy) är inte min grej och har endast gjort det en gång tidigare i hela mitt liv för ca 10 år sedan då jag blev matförgiftad av en kycklingsmörgås. Bland det värsta jag varit med om, fanns ingen hejd och jag var tvungen att sjukskriva mig dagen efter för jag var så svag och hade träningsvärk i hela kroppen.
Som tur var hade jag Jörgen som tog had om mig, han fick bära mig till badkaret minns jag och tvätta av mig där jag satt och skakade, sedan fick han sanera sovrummet och bädda rent. Vilket minne. Det är kärlek det........

Tillbaka till gårdagen och mitt illamående. Inget vomerande bara hulkningar. Tog med plastpåse till bilen, har ju inte lust att det ska hända i Åsas Lexus.
Var tvungen att få stoppa något i munnen, stannade på Mc och köpte en liten pommes, ingen dricka... och en glass med kolasås. Funkade bra.

På kvällen stekte Jöggemannan två pankisar till mig som jag sakta tröck i mig. Fortfarande svårt med vätska som framkallade hulkningar hela tiden. (gäller fortfarande idag)
Jörgen tog med barnen till sporthallen så att jag skulle få vara ifred.. efter 2 minuter rullar det in en bil på uppfarten. Det var mina snälla föräldrar som undrade hur jag mådde och om jag behövde hjälp. Men nej tack, låt mig bara vara ifred. De hade med sig jordgubbar, bigaråer och en tidning. Jag tackade men sedan fick de åka, vill inte loosa min värdefulla ensamma timme. De förstod precis.

Slumrade till en stund innan det var fullt hus igen. Isac och kompisarna på gatan ville komma in och leka med Joel. Adam och Jörgen också hemma. Tims mamma Maria satt och fikade med Jörgen, jag log i täckväst i soffan och var halvt delaktig i konversationen, orkade inte hålla ögonen öppna.
Sedan kom svärföräldrarna (de hade ringt tidigare men jag orkade inte svara då det var under min ensamma timme). De ville också kolla läget... mitt soffläge.
De tog hand om Joel och badade honom och gjorde honom redo för natten medans Jörgen åkte och jobbade en timme, sedan åkte de igen så det var helt ok.
När jag skulle borsta tänderna på kvällen kom det... hade ätit lite jordgubbar tidigare. Och det smakade bra precis när man hade de i munnen men direkt efter smakade det pyton. Så efter att vara tvungen att svälja ner mediciner med vatten och sedan gå och luta sig över handfatet för tandborstning så fanns det ingen återvändo.. fy faan rent ut sagt.. Det brann i hela halsen. Nog skrivet om äckligheter...

Jörgen kom hem och nattade Joel och såg till så att alla andra barn också var i säng innan han åkte ner och jobbade en timme till. Jag gick och la mig, SÅ TRÖTT.

Nu är det tisdag och jag har varit ensam på förmiddagen.
De ringde från Försäkringskassan och störde när jag låg på soffan och gottade mig i massa tidningar jag fått av Åsa.
Trodde det var försäkringskassan som ville jag på mig att börja jobba men det var angående bilstöd vi sökt på Joel. Det är andra gången vi söker, första gången fick vi avslag.
Joel har så många hjälpmedel att vi skulle behöva köpa en större bil, i alla fall en bil med större bagageutrymme. Det är större vagn, stor matstol, ståskal och ställning till ståskal, rullator, gåstol inne, gåstol ute och till hösten även rullstol.
Försäkringskassans läkare är inte säker på att funktionshindret är bestående..??? Som om en CP skada kan växa bort!!!??
Förhoppningsvis kontaktar det den riktiga läkaren på SÖS nu istället och får ett utlåtande.

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka iväg på sommaravslutning på Joels förskola Ballongen.
Jörgen har köpt avslutningspresenter till samtliga fröknar, inklusive TaxiÅsa (Åsa om kör färdtjänsten till och från Ballongen varje måndag och tisdag)
TaxiÅsa fick sin i morse när hon hämtade Joel och Majsan, hon blev jätteglad.
(Hoppas vi får ha henne kvar i höst)

En Pimperan (illamåendetablett) och off we go!

söndag 7 juni 2009

Sveriges Nationaldag och årets fest.

För andra året i rad bjöd Åsa och JP in till en oförglömlig kväll på Säby Säteri.
Det bjöds på champagne och snittar, utsökt trerätters meny med viner för varje rätt, choklad tryfflar till kaffet och Pyttipanna och stekt ägg till nattvickning.
Fri bar rådde hela kvällen. Här snålas det inte.

Minglet innan.
Ann, Pernilla, Mia, Annika, Susanne, Åsa och Alicia.
Åsa helt outstanding som vanligt. Sken som en sol i ny klänning och håret som en bruduppsättning.


Så underbara människor som delar med sig och är mån om alla.
Värden JP som lät hälsa att om de bad om betalt i baren så; Just show them the finger! (på skoj alltså)


Förrätt, mmmm...


Förra året så bjöd de in en av de nya stjärnskotten från Talang, en trollkarl. En otoligt charmig kille med glimten i ögat och rapp i munnen.
SJÄLVKLART var han inbjuden i år igen som underhållare under middagen.
han gick runt och körde lite olika trick vid borden.
Här är han vid Jörgens bord och blåser Helene totalt.

Hon håller krampaktigt i de två kaniner hon fick i handen..... men när hon öppnar handen igen har de självklart förökat sig...

Här kommer han till vårt bord och trollar bort bollar, och istället fram en potatis. Åsa Falke och Håkan föröker lista ut hur.

Han frågar sedan om någon har en sedel och jag "offrar" en hundring. Han ber mig signera för att jag ska vara säker på att den är min. Jag får gissa vilken hand den är i och självklart är den borta.... Lite sim salabim så trollar han fram en kiwin under en mugg och ja mycket riktigt... Han delar kiwin på mitten och "gräver" ur min hundralapp!!!
Man sitrrar så ögonen blöder för att komma på hur:

Magikern avviker från festen och dansen börjar. Så himla kul när dansgolvet är fyllt hela kvällen. DJn spelade bra och blandad musik.

Min mans rumpa... inte mina händer:):) Men man får väl dela med sig för stunden.

Det verkar vara fler som gillar min man:) Håkan Bråkan:

Klockan tre stängde bar och musik och det var nog ganska bra det. Helt slut i rygg och fötter och vid närmare eftertanke så var man nog lite trött också.
Vi var hemma strax efter halv fyra efter att ha kört hem herr och fru Falke.

Det var en fin sommarnatt men något kall.
Tog en bild på vackra himlen när vi kom hem:

Tack För en oförglömlig kväll Åsa och JP.
Kände mig lite orolig när inbjudan kom tidigt i våras. Kommer jag kunna gå på festen? hur kommer jag att må i Juni? Lever jag då?
När Jörgen och jag dansade sista lugna låtarna så var det en underbar känsla av lycka. " All night long"
Jag har en underbar man och tre fantastiska söner.
Svaret på tidigare frågor är: ABSOLUT jag lever livet så länge livet lever!!
Hoppas på en underbar sommar och även många fler efter denna.

fredag 5 juni 2009

Femkamp med jobbet.

Det var meningen att det skulle vara Brännboll på Djurgården med picknick i gräset men vädergudarna hade andra planer....
Det blev femkamp på Ballbreakers istället i Stadshagen. Det kändes som att det låg i "nowhere", ett industriområde, tre våningar ner. Men ack vad man kan ha förutfattade meningar. Stället var riktigt stort och välbesökt. Förutom Bowling och restaurang fanns många andra aktiviteter.

Mitt lag bestod av Patrik, Irene och Michael, till vänster i bild.(vi blev loosers)
Till höger i bild är Kia, Jonas och Anders som även vann hela femkampen.

Det var förutom Bowling en timme 4 andra aktiviteter. Biljard, Golf, Fågelskytte, Fotboll.
Här Irene med geväret laddat:

Jörgen, kolla min golfsving. Vad tror du? Blivande singelhandikappare?
(Jörgen suckar säkert när han ser det här. Han har 4 själv.)

Det var jättetrevligt att träffa kollegorna, en hel del nya ansikten har tillkommit sedan jag blev sjukskriven i september.
Några som inte kunde komma ville att jag skulle komma till jobbet och luncha nästa vecka men tyvärr hinner jag inte med det... Sjukskriven, med fullt veckoprogram.

Måndag: Nya prover, operera in en ny infart, röntgas och förhoppningsvis få behandling.
Tisdag: Mår antagligen illa. Avslutning på Joels dagis i Skarpnäck.
Onsdag: Isac skolavslutning i Brunn, Adam skolavslutning i Ekedal. Årliga avslutningslunchen med barnen och mina föräldrar samt Jörgens pappa. (Jörgens mamma jobbar)
Torsdag: Läkarbesök på SÖS på morgonen, tid hos kuratorn i Nacka för att skriva klart Överklagan angående bostadsanpassningen, Bankbesök och gå igenom huslån och försäkringar. Dagen avslutas med besiktning 17.30 av bilen..
Fredag: Andas

Fick idag veta av mamma att en kompis uppe i Dalarna också fått bröstcancer i båda brösten och ska operera bort dem i sommar. Hon går också på cellgifter nu innan operationen. Jävla skitsjukdom, det känns som att så många drabbas, som någon j-la influensa.

Igår fick vi beskedet att "pigga" grannen på svärföräldrarnas land gått bort (68 år) helt oförutspått. Han hade varit ute och spelat golf, kört bil hem och sedan bara rasar ihop.
Då tänker jag; Vilket bra sätt att dö på, han har varit pigg ända in i slutet, helt utan krämpor, varit ute med kompisarna och spelat golf som han gillar, inte behövt lida. Bra för honom men kanske inte för omgivningen som är helt oförberedda. De har varken hunnit förbereda sig för detta och inte kunnat bearbeta vad som komma skall.

Jag blir så arg varje gång jag får sådana här besked, ledsen också förstås, men samtidigt får jag ett inre lugn för mig själv. Det stillar min oro, jag är inte ensam, det är inte bara jag som är drabbad. Och dö, det ska vi ju alla en gång.

Jorden är rund,
och den plats som kan synas som slutet
kan också vara början.
(Ivy Baker Priest)

En del av tillfrisknandet är hoppet om att bli frisk!
(Indiskt ordspråk)

onsdag 3 juni 2009

Antiklimax

Misstänkte väl det... proverna för dåliga, ingen behandling idag.
Uppskjuten tills på måndag. Antiklimax!
Misstanken fanns då jag varit extremt trött de senaste dagarna. Alla tycker jag ser så pigg o fräsch ut att de inte tänker på att jag egentligen är sjuk. Detta gäller nog främt här hemma i familjen. Ingen som tänker på hur mycket tid och kraft det tar att diska, tvätta, plocka undan och hålla ordning. Det administrativa med träningar, matcher, läger, sjukhusbesök, betalningar och insamlingar nu i slutet av terminen, allt detta som inte direkt märks men tar enormt mycket tid.

Jörgen hade tagit ledigt från jobbet idag för att vara med mig på sjukhuset så istället för en förmiddag på SÖS så blev det Ikea.
Oj vad man kan göra av med pengar fast man bara skulle ha två hyllor.
Ja precis, vet vad ni tänker... värmeljus och servetter som alltid och varmkorv och dricka för 10 spänn vid utgången:)

Igår kväll hade vi Joels kompisar Steven och Elliot här med sina mammor och mammis.
Jättetrevlig kväll som vanligt. Vi har bara känt varandra sedan augusti men det känns som en evighet.
Här är Steven, Joel och Elliot. Alla tre har en CP skada, och alla tre är riktiga charmtroll!


Måste lägga in en bild på Joel när han visar upp sin nya t-shirt. Riktigt gullig på honom. Kanske inte lika gulligt på en äldre grabb eller vuxen!?!
"Jag är en AIK huligan"


Det komiska i det hela (till Pappas förtvivlan)är att han säger " Heja Djurgården" hela tiden då hans resurs Majsan är Djurgårdare samt alla på Ballongen (dagiset i Skarpnäck).